Hygiena potravín Tlačiť
Napísal Mgr. Jana Mešková   
Utorok, 15 Jún 2021 00:00

Hygiena potravín – beseda

Žiaci 4. ročníka sa v utorok 15.6. 2021 od Mgr. Beáty Valentínyovej, pracovníčky RÚNZ z Dolného Kubína dozvedeli:

  • Ako správne ukladať potraviny v chladničke
  • Skladovať potraviny
  • Baliť, chladiť, mraziť potraviny
  • Dbať na dátum spotreby a minimálnu trvanlivosť potravín

Výraz „hygiena potravín“ sa často spája s osobnou hygienou, čím sa mnoho krát myslí iba umývanie rúk. V skutočnosti sa vzťahuje na všeobecný stav čistoty ľudí manipulujúcich s potravinami. Preto je pre človeka manipulujúceho s potravinami extrémne nevyhnutné, aby bolo všetko, čo prichádza do kontaktu s potravinami dezinfikované a aby sa predišlo nákaze potravín. Naši žiaci ďakujú pani hygieničke za cenné rady a zaujímavú prednášku.

  • autor: Mgr. J. Mešková

Posledná úprava Nedeľa, 22 August 2021 08:12